header
  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

  • dienst thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking

Vorige
Volgende

nieuws

Begeleidingsplanner

Tandembel

Binnen De Tandem vzw zijn we gestart met het werken met deze begeleidingsplanner bij nieuwe gezinnen die we opstartten vanaf april 2016. Vanaf 2017 voeren we deze nieuwe werkwijze in binnen alle gezinnen.

De begeleidingsplanner geeft een overzicht van mogelijke thema’s, pakketten die aan de basis liggen van ons begeleidingsaanbod. Deze publicatie is gegroeid vanuit de praktijk van de vijf Vlaamse thuisbegeleidingsdiensten voor personen met een verstandelijke beperking. Als thuisbegeleidingsdiensten beiden we professionele en kwaliteitsvolle mobiele, ambulante begeleiding aan gezinnen met kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Onze bedoeling is dat cliënten en/of hun leefomgeving en eventueel nog andere diensten een beter inzicht krijgen in de personen met een verstandelijke beperking: zowel in hun mogelijkheden als in de beperkingen. Zo kunnen ze weten hoe hiermee om te gaan, en kan de begeleiding misschien, tijdelijk of definitief, overbodig worden. We proberen te bereiken dat de persoon met een verstandelijke beperking zijn beperkingen ombuigt naar mogelijkheden en zijn mogelijkheden verder ontplooit. Zo zal hij ook makkelijker kunnen leven met zijn beperkingen.

Per thema of pakket vind je in de planner een aantal herkenbare vragen of situaties die aanleiding kunnen geven tot het starten van begeleiding. Daarbij omschrijven we ook steeds concreet het aanbod vanuit de diensten.

Thuisbegeleiding start met het pakket ‘kennismaken en afstemmen’. We verkennen de hulpvragen en samen zoeken we uit welk begeleidingspakket het best past. Het begeleidingsplan geeft weer rond welk thema we samen met het gezin werken. Aan het einde van een bepaald begeleidingspakket evalueren we wat we als doel vooropstelden. Dan kunnen gezinnen een nieuwe vraag stellen voor een ander pakket. We kiezen voor een ‘warme’ begeleiding. Aandacht voor emotionele beleving zal in elk pakket een aangepaste plaats krijgen. Aan elk pakket kunnen extra contacten worden toegevoegd wanneer ondersteuning bij sociale administratie of overleg belangrijk is.

Ieder mens moet de kans krijgen om uit te groeien tot een uniek en volwaardig persoon. Het is ons streefdoel om iedereen kansen te geven een eigen levensweg te gaan, in relatie met anderen, zodat de kwaliteit van leven voor de betrokken persoon bevredigend is. Deze begeleidingsplanner is een werkinstrument om dit streefdoel te realiseren.

Opmerkingen en suggesties zijn steeds welkom zodat onze gids een evoluerend werkinstrument wordt.

Splinternieuwe snoezelruimte en openingsuren spelotheek

Snoeelruimte

Sinds vorig jaar beschikt De Tandem vzw over een splinternieuwe snoezelruimte. Snoezelen is een combinatie van snuffelen en doezelen. Het is een proces van ontdekken en activiteiten stimuleren, maar ook van ontspannen, tot rust komen en genieten. Zo stimuleert snoezelen de verschillende zintruigen en vergroot het het welbevinden van personen met een beperking.

De snoezelruimte van De Tandem vzw kan na afspraak gebruikt worden door personen met een beperking en hun ouders op woensdagnamiddag. Hiervoor maak je vooraf een afspraak. Personen in begeleiding kunnen ook snoezelen met professionele begeleiding door een thuisbegeleider van De Tandem vzw. Dit kan na afspraak ook op andere momenten. 

Bovendien ben je ook welkom in onze spelotheek die vanaf nu elke woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u30 open is. In onze spelotheek ontlenen we aangepast speelgoed op maat van personen met een beperking.

Wil je graag eens speelgoed ontlenen uit onze spelotheek breng ons dan zeker een bezoekje.

Wil je meer informatie rond de afspraken en regels voor het gebruik van de snoezelruimte of de spelotheek? Neem dan contact op met De Tandem vzw. 

Tandembel

Tandembel

Via onze nieuwsbrief de TANDEMBEL informeren wij de gezinnen over uiteenlopende onderwerpen: activiteiten en mededelingen vanuit De Tandem vzw, thema's die aansluiten bij de actualiteit, initiatieven van andere organisaties,...

De Tandembel is gratis voor gezinnen die op ons een beroep doen. Andere geïnteresseerden kunnen gratis digitaal exemplaar downloaden of een gedrukte versie  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor verzending via de post vragen wij een bijdrage van 10 euro per jaar.

Zoek je een specifiek artikel, dan kan je ook het digitaal archief raadplegen.

nieuwsbrief

Begeleidingsplanner

Tandembel

Binnen De Tandem vzw zijn we gestart met het werken met deze begeleidingsplanner bij nieuwe gezinnen die we opstartten vanaf april 2016. Vanaf 2017 voeren we deze nieuwe werkwijze in binnen alle gezinnen.

Lees meer...

Splinternieuwe snoezelruimte

Tandembel

 

 

 

 

 

 

Sinds half oktober beschikt De Tandem vzw over een splinternieuwe snoezelruimte. De snoezelruimte van De Tandem vzw kan na afspraak gebruikt worden door personen met een beperking en hun ouders.

Bovendien ben je ook welkom in onze spelotheek die vanaf nu elke woensdagnamiddag van 13u30 tot 16u30 open is. 

Lees meer...

Tandembel

Blijf op de hoogte van onze activiteiten. Download onze laatste nieuwsbrief, contacteer ons voor een gedrukt exemplaar of zoek een artikel op in het digitaal archief.

Lees meer...

de tandem vzw

De Tandem vzw
Dienst Thuisbegeleiding voor personen met een verstandelijke beperking Oost-Vlaanderen
Groot Begijnhof 73, 9040 Sint-Amandsberg

De naam De Tandem staat symbool voor de hechte samenwerking tussen gezinnen en professionele medewerkers.

Meer weten over onze werking, onze zorg?

Download onze folder.

T 09 228 99 29
F 09 228 95 56
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden kan via deze link.

We zijn telefonisch bereikbaar van 9 tot 12 uur en  van 13 tot 16.30 uur.
Op vrijdag tot 16 uur.
Tijdens vakantieperiodes van 9 tot 12 uur.

Buiten deze uren zijn we bereikbaar via antwoordapparaat.
We zijn gesloten in de week van de Gentse Feesten en tussen Kerstmis en Nieuwjaar.

Meer contactinfo

 

Een gift

De Tandem vzw is door het ministerie van Financiën erkend om fiscale attesten uit te reiken. Voor giften vanaf € 40, gestort vóór 15 december 2017, ontvang je een attest voor belastingaftrek op je aangifte van 2017. Storten kan op BE 35 4471 6284 5137 op naam van De Tandem vzw.

 


©2017 De Tandem
link naar aanmelden link naar contact